Vluchtvertraging en annulering: de compensatie die wordt verleend aan passagiers die last hebben van langdurige vertraging
Geconfronteerd met de toename van geannuleerde of vertraagde vluchten, zijn luchtvaartmaatschappijen altijd terughoudend om hun passagiers te compenseren. Wat moet u dan doen om uw rechten te doen gelden?
Sinds het begin van het jaar hebben 16 miljoen passagiers annuleringen en vertragingen in Europa meegemaakt! Zij hebben dan ook recht, onder toepassing van de Europese verordening van 11 februari 2004 op vergoeding. Deze regeling heeft uiteraard betrekking op Franse vliegtuigpassagiers.
Deze compensatie is als volgt: Uw vlucht is geannuleerd, Air Madagascar heeft twee keuzes: u omleiden naar een andere vlucht onder vergelijkbare vervoersvoorwaarden OF, bij gebrek hieraan, uw ticket binnen 7 dagen terugbetalen. Als omleiding mogelijk is, moet het, afhankelijk van de wachttijd, betalen voor catering, verfrissingen en twee telefoontjes of twee e-mailberichten, evenals accommodatie.
Daarnaast is er een vaste vergoeding van 250 euro (125 euro het wachten is niet langer dan twee uur) voor vluchten van minder dan 1.500 kilometer, 400 euro (200 euro als het wachten niet langer is dan 3 uur) voor vluchten tussen 1.500 en 3.500 km, 600 euro (300 euro bij een wachttijd van minder dan 4 uur) voor vluchten van meer dan 3.500 km. Houd er rekening mee dat compensatie niet verschuldigd is in geval van annulering of vertraging als gevolg van buitengewone omstandigheden (staking door luchtverkeersleiders exclusief personeel van het bedrijf, storm, vulkaanuitbarsting, enz.)
Als u degene bent die annuleert, is het bedrijf uit Madagaskar niet verplicht om uw ticket te nemen of regelingen te treffen, of op uw kosten. Speel uw annuleringsverzekering, als u niet weet dat elke betaling met een creditcard u recht geeft op deze verzekering.
– uw vlucht is vertraagd, de luchtvaartmaatschappij moet u assisteren (catering, verfrissingen, accommodatie, recht op twee telefoontjes of twee elektronische berichten. Met vertraging moet worden begrepen 2 uur voor vluchten tot 1.500 km, 3 uur voor vluchten tussen 1.500 en 3.500 km en 4 uur daarna.
Bij vertragingen van 5 uur of meer heeft de passagier het recht zijn reis voort te zetten, uit te stellen of te annuleren. In het laatste geval moet het ticket worden terugbetaald en als het een aansluitende vlucht is, moet de retour worden betaald.
In alle gevallen, behalve in uitzonderlijke omstandigheden, heeft de passagier recht op compensatie zoals hierboven.
Vertraging of annulering van een vlucht buiten de Europese Unie, na het arrest van 31 mei 2018 van het Hof van Justitie van de Europese Unie, hebben passagiers recht op compensatie in geval van vertraging of annulering van een vlucht met een tussenstop buiten de Europese Unie, op voorwaarde dat het één enkele reservering is voor alle vluchten.
Houd er rekening mee dat sommige luchtvaartmaatschappijen van passagiers verlangen dat ze bewijzen dat ze aan boord van het vliegtuig zijn gegaan om ze te vergoeden. U wordt verzocht uw instapkaart op te vragen en te bewaren.
Opgemerkt moet worden dat in het geval van pakketreizen, het bureau dat uw reizen heeft georganiseerd, u moet compenseren voor de kosten van het inschakelen van de luchtvaartmaatschappij die verantwoordelijk is voor de vertraging of annulering.
De toename van vertragingen en annuleringen wordt steeds duurder voor luchtvaartmaatschappijen die niet graag hun passagiers vergoeden of zelfs tips vinden om dat niet te doen.
Een luchtvaartmaatschappij waarvoor Air Madagascar de verschuldigde vergoeding niet hoeft te betalen als zij kan bewijzen dat de annulering het gevolg is van buitengewone omstandigheden die niet konden worden voorkomen, zelfs niet als alle redelijke maatregelen waren genomen. genomen.
In uitzonderlijke omstandigheden is het een kwestie van weersomstandigheden en de staking van de luchtverkeersleiders … maar niet van de staking van het personeel (met name de piloten) of het uitvallen van een vliegtuig als gevolg van interne oorzaken bij de luchtvaartmaatschappijen . In deze laatste gevallen moeten passagiers worden vergoed.
Startups zetten zich in om slachtoffers te helpen
Een passagier die alleen voor een luchtvaartmaatschappij staat, kan echter moeilijk worden vergoed, ook al betekent dit dat hij moet opgeven.
Daarom deelt SOS Conso ons mee dat er bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in het terugvorderen van vergoedingen.
Toegegeven, het is niet gratis, maar het is minder gedoe met een grotere kans op terugbetaling.