Instapweigering op een Azur Air-vlucht tegen de wil van de passagier

Voor vluchten waarvan de passagiers worden beschermd door de Europese verordening EG nr. 261/2004, moet de luchtvaartmaatschappij die een passagier weigert tegen hun wil aan boord te gaan 3 passagiersrechten respecteren die in de verordening zijn gedefinieerd: recht op terugbetaling of een andere vlucht, recht op verzorging , recht op vergoeding.

Recht op terugbetaling of een andere vlucht

Wordt u geweigerd aan boord te gaan? Je kunt kiezen tussen:

– Geef je reis op en krijg je geld terug voor je vliegticket,
– Vervolg uw reis zo snel mogelijk met een andere vlucht die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden,
– Plan uw reis opnieuw naar een andere datum naar keuze, afhankelijk van de beschikbaarheid van zitplaatsen.

Als u ervoor kiest uw vliegticket terug te betalen, heeft de luchtvaartmaatschappij 7 dagen de tijd om u te vergoeden voor niet uitgevoerde vluchten. In het geval van instapweigering op een aansluitende vlucht, moet het bedrijf ook onnodige vluchten vergoeden en u zo snel mogelijk door een retourvlucht op eigen kosten omleiden naar uw oorspronkelijke vertrekluchthaven.

Als u ervoor kiest om uw reis zo snel mogelijk voort te zetten en het bedrijf u een vlucht aanbiedt naar een andere luchthaven dan de oorspronkelijk geplande, moet het de transferkosten dragen tussen de aankomstluchthaven en de oorspronkelijk geplande luchthaven of een andere nabijgelegen bestemming die ermee is overeengekomen .

Recht op zorg

Als u ervoor heeft gekozen om uw reis zo snel mogelijk voort te zetten of voor de terugbetaling van uw vliegticket en een terugkeer naar uw oorspronkelijke vertrekluchthaven wanneer u geen instapweigering krijgt, moet de luchtvaartmaatschappij u de leiding geven in afwachting van uw nieuwe vlucht.

Het management van het bedrijf bestaat uit het verzorgen van maaltijden, verfrissingen en accommodatie rekening houdend met de wachttijd en het tijdstip van dag of nacht. Het vervoer tussen de luchthaven en de accommodatie is ook de verantwoordelijkheid van het bedrijf, evenals de kosten van 2 telefoontjes of e-mails.
Het is aan Azur Air om deze ondersteuning te organiseren. Doet zij dit niet, dan moet het bedrijf u de redelijke en gerechtvaardigde kosten vergoeden.

Recht op vergoeding

– De vergoeding is een forfaitair bedrag, het bedrag is afhankelijk van,

– de afstand van de reis naar de eindbestemming,

– En vertraging bij aankomst op uw eindbestemming als u ervoor heeft gekozen uw reis zo snel mogelijk voort te zetten.

Zonder uw toestemming kan aan u geen vergoeding worden betaald in de vorm van aankoopbonnen. Als u heeft gekozen voor vergoeding van het vliegticket, komt de vergoeding bovenop deze vergoeding.

Neem contact op met de klantenservice van de vervoerder om uw betaling te claimen, of vertrouw deze missie toe aan een specialist voor passagierscompensatie, die alle procedures voor u zal uitvoeren.

Europese verordening 261/2004: wat zijn de beschermde vluchten?

Verordening EG nr. 261/2004 stelt regels vast voor compensatie en assistentie aan passagiers bij instapweigering, annulering, langdurige vertraging van een vlucht of downgrade. Ik zal u uitleggen welke vluchten onder deze basisbescherming vallen.

Azur Air-vluchten van een Europese luchthaven naar elke bestemming

28 landen zijn lid van de Europese Unie: Duitsland, Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Denemarken, Spanje, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland Nederland, Polen, Portugal, Tsjechië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk, Slowakije, Slovenië, Zweden.

Verordening EG nr. 261/2004 stelt regels vast voor compensatie en assistentie aan passagiers bij instapweigering, annulering, langdurige vertraging van een vlucht of downgrade. Ik zal u uitleggen welke vluchten onder deze basisbescherming vallen.

IJsland, Noorwegen en Zwitserland hebben de verordening in hun eigen wetgeving opgenomen en moeten worden beschouwd als onderdeel van de Europese Unie.

9 ultraperifere regio’s maken ook deel uit van het grondgebied van de Europese Unie: Canarische Eilanden (Spanje), Guadeloupe (Frankrijk), Guyana (Frankrijk), Martinique (Frankrijk), Mayotte (Frankrijk), Réunion (Frankrijk), Saint-Martin (Frankrijk) ), Azoren (Portugal), Madeira (Portugal).

De communautaire regelgeving is van toepassing op alle vluchten die vertrekken vanaf een luchthaven op Europees grondgebied.